Szállásfoglalás telefonon: 0043 6131 26754 vagyEMail-ben!

Dachstein barlangok

Hallstattól elérhető közelségben, közel 3000 méteres magasságban találhatóak a méltán hírneves Dachstein barlangok. Az obertraunból kabinos felvonókkal, az úgynevezett Dachsteinbahn-al megközelíthető barlangok a természetimádók igazi kedvence!

Riseneishöhle – jégvilág

A Riseneishöhle jégbarlangja, vagy másnéven az Óriás Jégbarlang tudósok szerint a XV. óta jegesedett el szinte teljesen, és a változó időjárási viszonyok dacára folyamatosan vastagszik az itt található jég – néhol akár a 25 méteres is lehet a vastagsága.

A Riseneishöhle jégbarlang szervezett, vezetővel ellátott túra keretein belül látogatható. A szakértő vezetés során megtekinthetők a méltán nevezetes jégalakzatok, többek közt a Parsifal-csatorna, a Nagy Jéghegység, a Trisztán-csarnok és persze a Jégpalota is!

Természetesen a túrára a megfelelően meleg öltözet télen-nyáron egyaránt kötelező!

Riseneishöhle – jégvilág

Riseneishöhle – jégvilág

Nyitva tartás:
Május. 1- október 26
Júliusban és augusztusban: 09.00-16.30
Május, júniusban, szeptemberben és októberben minden nap 9.00-14.30

Mammuthöhle, a Mamutbarlang

A Mammuthöhle nagyban különbözik a Riseneishöhle jegyes termeitől – főként abban, hogy jégmentes. Azonban ez ne szegje senki kedvét, hiszen látnivaló bőven akad így is! A Mammuthöhle jókora szintkülönbséget jár be: legmélyebb és legmagasabb pontjai között közel 1200 méter van – a hatalmas termekből az 1 órás túravezetés során 1 kilóméternyit járhatunk be. A túra során megismerkedhetünk a barlangok keletkezésével, feltárásának viszontagságos történetével, sőt, a túra végeztével egy egyedülálló lézeres showba is betekinthetünk, mely még látványosabbá teszi a Mamutbarlangot!

Mammuthöhle, a Mammutbarlang

Mammuthöhle, a Mammutbarlang

Nyitva tartás:
Május. 9 – október 26
Júliusban és augusztusban: 10.30-16.00
Május, júniusban, szeptemberben és októberben minden nap 10.30-15.00

Jegyárak:
Kombinált jegy (mindkét barlang plusz a felvonó oda-vissza): 35,90€
Gyermekeknek 6-16 éves kor között: 19,70 €
Csak az egyik barlang plusz a felvonó: 29,70 €
Gyermekeknek 6-16 éves kor között: 16,20 €

ONLINE SZÁLLÁSFOGLALÁS