Szállásfoglalás telefonon: 0043 6131 26754 vagyEMail-ben!

Hallstatt

Hallstatt az Alpokban fekszik, felső-ausztriában, a Hallstatti-tó partján, idilli környezetben. A város és környezete az UNESCO világörökségének része, hiszen a méltán népszerű Dachstein Salzkammergut régióban fekszik, mely kiváló pihenőhely télen-nyáron egyaránt.

Hallstatt – Kis falu, nagy múlttal

A festői falu az azonos nevű tónak köszönheti gazdag múltját – már 7000 évvel ezelőtt éltek itt emberek, és foglalkoztak a só kinyerésével, nem véletlen, hogy aa helyi sóbánya a legrégebbi ismert sóbánya a világon! Nem véletlenül ez a település egyik nagy kuriózuma, és gyönyörű látnivalója, 2002-ben múzeummá alakítottak át, ezáltal lett nemzetközileg is elismert és kedvelt turisztikai célpont. Persze az évek alatt a rengeteg látogató számára további látnivalókkal is szolgálnak a helyiek: elég csak megemlíteni a Hallstatt-tavi romantikus hajótúrát, a hallstatti csontrakást, az obertauni lélegzetálló barlangvilág, vagy épp egy kiruccanás a Gossau-tóhoz, vagy épp a hatalmas Dachstein-gleccserhez…

hallstatt001

Persze maga a település is számos csodálatos látnivalót rejt! E felső-ausztriai barokk városka csendes környezetével, ódon, mégis kortalan épületeivel, és és nyugodt harmóniájával rabul ejti a látogatókat. A festői környezetben fekvő település alig ezer lakossal bír, és mindössze egy főutcából, avagy Seestrasse-ból áll – ez nem csoda, hiszen a hegyoldalba ékelt Hallstatt a környezet adta viszonyok okán képtelen a növekedésre; így születik meg egy olyan hely, ahol lényegében megállt az idő… A városka lényegében a hallstatti sziklák lábához vájt, egymáshoz érintő közelségben épült jellege miatt is egyedi látnivaló, egyik bakancslistáról sem hiányozhat! Talán nem véletlen az sem, hogy egy kínai építőipari cég néhány éve elkezdte a település pontos mását felépíteni Hongkongtól nem messze északra – de persze a helyiek nem felejtik, az eredeti, hamisítatlan Hallstatt az igazi!

És akkor még szó sem esett a lélegzetállító természeti környezetről, mely számos túrázót, hegyikerékpárost csábít ide évről-évre! És nem csak a nyaralás lehet felejthetetlen, hiszen a téli sportok kedvelőinek csak egy ugrás a szomszédos Obertraun tökéletes lejtői, a gosau-i Dachstein West, és még sorolhatnánk a síparadicsomokat…

hallstatt109

Egy szó, mint száz, Hallstatt télen-nyáron tökéletes választás!

Ha pedig mindez nem lenne elég meggyőző, válogasson honlapunk érdekességei között, hiszen részletes információkat találhat a téli sportokról, a környező nevezetességekről, közkedvelt turista célokról!

ONLINE SZÁLLÁSFOGLALÁS